Wanted

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€

Νέες αφίξεις σε αυτοκινητάκια μινιατούρες hot wheels !

Η πασίγνωστη αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Mattel κυκλοφόρησε την πρώτη σειρά με αυτοκινητάκια μινιατούρες Hot Wheels το 1968 με 16 αυτοκινητάκια, τα οποία περιλάμβαναν προσαρμοσμένες εκδόσεις των Camaro, Barracuda, Mustang, Thunderbird και Beetle.

Τα αυτοκινητάκια Hot Wheels έγιναν γρήγορα μια μανία και κατέκτησαν την πρώτη θέση στην αγορά παιχνιδιών. Ήταν το απόλυτα προσιτό παιχνίδι, καθώς κόστιζε μόλις ένα δολάριο, που μπορούσαν να βρουν όλοι οι γονείς σε μια επίσκεψη τους στα παντοπωλεία της εποχής. Και τα παιδιά μπορούσαν να έχουν ένα διαφορετικό μοντέλο αυτοκινήτου κάθε μέρα.

Απο το 1968 τα Hot Wheels εξελίχθηκαν απίστευτα. Τα κύρια αυτοκινητάκια μινιατούρες του ενός δολαρίου συνεχίζουν να υπάρχουν και να μπορείς να τα αγοράσεις σε όλα τα πολυκαταστήματα αλλά πλέον στην γκάμα τους έχουν προσθέσει premium-series, με πιο περίπλοκα σχέδια και καλύτερα υλικά, επίσης η Mattel κατασκευάζει αυτοκίνητα Treasure Hunt, τα οποία είναι ειδικές εκδόσεις των βασικών αυτοκινήτων.

Αυτό όμως που άλλαξε περισσότερο στα hot wheels είναι ότι μέχρι και τα 90’s η συλλογή τους γινόταν κυριώς απο παιδιά. Ωστόσο, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, υπήρξε αύξηση του αριθμού των ενηλίκων συλλεκτών. Η Mattel εκτιμά ότι 41 εκατομμύρια παιδιά μεγάλωσαν παίζοντας με τα αυτοκινητάκια μινιατούρες, και ότι ο μέσος συλλέκτης πλέον έχει πάνω από 1.550 αυτοκίνητα hot wheels!!!

Η υψηλότερη τιμή που πουλήθηκε ένα αυτοκίνητο Hot Wheels ήταν κοντά στα 70.000 $ το 2000 για μια έκδοση ενός Volkswagen Rear Loader Beach Bomb πλέον η αξία του ξεπερνά τα 150000 δολάρια!

Στο wanted.gr θα βρείτε νέες αφίξεις σε Hot wheels για να ξεκινήσετε σήμερα και όλας την συλλογή σας είτε μόνος σας είτε με τα παιδιά σας!

Εγγραφή στο Newsletter

    ακολουθήστε μας στα social

    The Pop Culture & gifts eshop you always Wanted!